امروزه با افزایش مبتلایان ویروس کرونا ، یک متخصص طراحی داخلی به اهمیت طراحی دکوراسیون اداری و ربط آن به مهار کرونا ویروس پرداخته است . می دانیم که مقامات در تمام دنیا به دنبال مهار و راهی برای جلوگیری از افزایش مبتلایان ویروس کرونا هستند . پروفسور (لینزی تن) هماهنگ کننده برنامه های داخلی در دانشگاه علوم انسانی آوبورن ، بررسی کرده که چگونه طراحی داخلی برخی مناطق میتواند بر انتقال ویروس تاثیر بگذارد . خانم پروفسور تَن ، آزمایشگاه اکولوژی طراحی و همینطور لابراتوار تازه تاسیس شده علوم انسانی پاتوژنی را مدیریت می کند . اینها مراکزی هستند که دانشجویان در آن جا به مراحل بیماری ها مختلف و نوع و مدل پخششان در محیط های متنوع را مطالعه می کنند . جالب اینجاست که در اولین روز های انتشار کرونا ویروس ، پروفسور تَن از امکان توقف شیوع با طراحی خاص محیط وجود دارد.
بیشتر بخوانید : کاتالوگ کانتر پذیرش مبلمان اداری یکتا
اهمیت طراحی داخلی در پیشگیری از بیماری
حالا ما بیشتر زمان مان را در خانه میگذرانیم . سلامت ما توسط همه وسایلی و لوازمی که در فضای داخلی خانه ها و اطراف ما وجود دارند و با ما در تماس هستند، تحت تاثیر قرار دارد. پاتوژن های بیماری زا امکان این را دارند که از فردی به فرد دیگر منتقل شوند اما نباید این موضوع را فراموش کنیم که ویروس ها و میکروب ها روی وسایلمان هم وجود دارند و بسته به شرایط متنوعی طول عمر خاص خود را دارند. وسایلی و لوازمی مثل صندلی های اتاق انتظار در مطب دکتر یا دستگیره در اتاق ها در محل کارمان ، یا حتی کلاسور و لوازمی که در یک رویداد بین شرکت کنندگان از طریق دست جا به جا شده. قرار گرفتن در معرض حمله باکتری ها و ویروس ها ، آن هم به این شکل می تواند سیستم ایمنی بدنتان را قدرتمندتر کند اما وقتی صحبت از ویروس های قوی تر یه میان می آید، مهم است که فضاهای داخلی را به شکلی طراحی کنیم که با کاهش انتقال پاتوژن ها، از سلامت خود و اطرافیانمان مراقبت کنیم .
بیشتر بخوانید : صندلی اداری با قیمت
شیوع کروناویروس چه چیزهایی در مورد طراحی داخلی را یادآوری کرد ؟
ویروس کرونا ، نام یک خانواده بزرگ است . سرما خوردگی یکی از اعضای رایج و مشهور این خانواده به شمار می رود . بعضی از اعضای این خانواده از ویروس ها هم بیماری هایی مانند سارس یا سندروم شدید و حاد تنفسی می باشند . این بیماری اخیر هم درواقع بخشی از همین خانواده است که پیش از این ملاقاتش نکردیم و این به معنی آن است که همه پاسخ ها را در مورد شیوع و عملکرد آن در دست نداریم . طبق اطلاعاتی که تا حالا و همین امروز به دست آورده ایم، ویروس از طریق سطوح آلوده هم امکان انتقال را پیدا می کند. ما در زندگی روزمره معمولا با سطوح زیادی تماس فیزیکی نداریم . و مراکز درمان و پیشگیری بیماری، توصیه می کنند که برای حفظ سلامتی خودتان، دست ها را بشوییم و به چشم ها، بینی و دهانمان هم دست نزنیم. در این میان، نقش طراحان داخلی اهمیتی خود را پیدا می کند.
بیشتر بخوانید : تجهیز سالن همایش
لازم است بدانیم که پاتوژن ها زودتر از سایر مواد انتقال پیدا می کنند. در این میان برخی از مواد سازنده وسایل، ذاتا ضدمیکروب می باشند و می توانند قبل از آلوده کردن هرکسی ، میکروب ها را بکشند . همیشه در پی شیوع بیماری ها اقدامات در راستای حفظ امنیت بیولوژیک بیشتر می شود . و استفاده از مواد و ملزومات ضدمیکروب، ، روتین های نظافت ، تجهیزات مراقبت شخصی و مدیریت هوشمند زباله ها از جمله همین اقدامات هستند که خطر شیوع ویروس را کاهش خواهند داد .
بیشتر بخوانید : پارتیشن اداری مبلمان اداری یکتا
این تحقیقات چطور به شیوع کروناویروس مربوط می شوند؟
تحقیقات و پیش بینی ها نشان داده که تا سال ۲۰۵۰، حدود هفتاد و پنج درصد جمعیت جهانی رو به شهرنشین خواهند آورد. جمعیت های متراکمی مانند جمعیت های شهری، ما را بیشتر در مقابل آسیب هایی مانند شیوع ویروس ها مختلف، کمبود منابع و رخدادهای شدید آبی آسیب پذیر می کنند (این موضوع در حالی است که اگر حملات عمدی را در نظر نگیریم). در این موضوع بهجمعیت رو به رشد شهرها «مشکل شرور» می گوییم. مشکلی چندلایه و پیچیده که هیچ راه حل سریع و جادویی برای آن وجود ندارد. من به عنوان یک اکولوژیست طراح، تحقیقاتی شامل مشکلاتی مانند این را در چهارچوب محیط های ساخته شده (مثل ساختمان ها و فضاهای داخلی چه اداری چه مسکونی و تجاری) مورد بررسی قرار می دهم و برای یافتن و اجرای مداخلات طراحی و ارتباطات آن ها جهت بهبود کیفیت زندگی و مراقبت از سلامت تلاش می کنم. این ویروس جدید به ما فرصت مطالعاتی در مورد محیط های داخلی ور طراحی آن را داد. در مورد این که چطور بیمارستان ها، هواپیماها و کشتی های تفریحی و هتل ها و فروشگاه ها و … می توانند نقشی کلیدی در شیوع یک بیماری واگیر دار داشته باشند.
یک مثال دقیق از نقش فضای داخلی در شیوع ویروس
کشتی لوکس تفریحی دیاموند پرنسس، که در روز پنجم فوریه با حدود سه هزار و هفتصد مسافر و پرسنل در بندری در یوکوهامای ژاپن مجبور به قرنطینه شد. جالب است بدانید که اتاق های کشتی های تفریحی نسبتا کوچک هستند. اتاق های داخلی این کشتی هم تقریبا ۱۵۸ تا ۱۶۲ فوت مربع مساحت دارند (چیزی حدود ۵۰ متر). اما در همین اتاق هاست که ، تمام امکانات لوکس تفریحی را می توانید ببینید. این به ین معناست که میزان زیادی سطح در یک فضای کوچک وجود دارد ، سطوحی که تمیز کردنشان کار آسانی نمی باشد. وقتی کسی در یکی از این اتاق ها مبتلا شود، به شکل بالقوه روی تمام سطوح عطسه و سرفه خواهد کرد و هوای اتاق را هم تنفس می کند.
در اتاق های بیمارستان که معمولا آن ها هم بسیار کوچک هستند ، طراحان داخلی باید طوری مواد را انتخاب کنند که به راحتی بشود تمیز و استریلشان کرد. موادی مثل سینک هایی با استیل ضدزنگ و شیرهای خم شده ، ورق وینیل با لبه های تا شده، کانترهای لمینتی و… . در بیمارستان ها پروتکل های نظافتی خیلی سختگیرانه ای وجود دارند و این امر چیزی طبیعی است . در محیط هایی که برای مدیریت و نگهداری بیماری های عفونی ساخته می شوند، ما حتی سیستم فیلتراسیون و فشار مخصوص باید نصب کنیم تا مطمئن باشیم که مواد خطرناک و آسیب زا بین اتاق های مختلف جابجا نخواهند شد .
اما معمولا در یک کشتی تفریحی، کارکنان لزوما پروتکل های امنیت بیولوژیک را یاد نمی گیرند. طراحان داخلی، مواد و وسایل را برای زیبایی و دوامشان انتخاب می کنند و نه برای ویژگی های ضد میکروبی آن ها. بعضی از پارچه ها و فرش ها را می شود استریلیزه کرد ولی آن هایی که برای پذیرایی در فضای لوکس انتخاب شده اند، خیلی شبیه به وسایل و لوازمی نیستند که برای مراقبت در برابر آلودگی خریداری شده باشند. واضح است که سیستم فیلتراسیون و تهویه هوا و مدیریت زباله ها در یک کشتی تفریحی قابلیت های همین سیستم ها و پروتکل های تخصصی را در بیمارستان ها ندارند. در واقع این کشتی تفریحی مد نظر ما ( دیاموند پرنسس ) و کارکنانش با یک درخواست جدیدروبرو هستند: این که سرویس ها و خدمات موجود در یک کشتی تفریحی فوق لوکس را با عملکرد ایزوله ی یک بیمارستان شبیه سازی شده در اختیار مسافرانش قرار بدهند، و مشکل اینجاست که این فضا اصولا برای این کار طراحی نشده. در نهایت ، در هر دو حوزه موفق عمل کرده اند، در واقع نشانگری از تعهد خدمه است. با بررسی این موارد، می شود این موضوع را دریافت که چرا طراحان دکوراسیون داخلی و دیگر افراد حرفه ای در ساخت فضاهای داخلی مثل معماران و طراحان محصول باید همیشه چند قدم جلوتر را هم نگاهی بکنند، خطرات را پیش بینی کرده و طراحی های بهتری برای مراقبت از سلامت و امنیت تمام انسان ها انجام بدهند .
بیشتر بخوانید : با میز اداری بیشتر آشنا شوید